POJIŠTĚNÍ

Tipy na nejúspornější auta

 Tipy na nejúspornější auta

Chcete omezit vaše výdaje za palivo do automobilu? Vaše úspora začíná už v momentu, kdy si vybíráte vaše auto v autosalonu. Vyhledali jsme pro vás modely, které se můžou pyšnit nízkou spotřebou paliva. Která nejúspornější auta rozhodně stojí za zvážení?

Podle What Car, což je nejvýznamnější prodejce aut ve Velké Británii, mají v roce 2019 nejmenší spotřebu tyto automobily:

  • Suzuki Ignis 1.2 SVHS – Není divu, že nejnižší spotřebu má malý automobil. Tento vůz spotřebuje pouhých 4,7 litrů na 100 kilometrů.
  • Suzuki Celerio 1.0 – Jedná se sice o menší vůz, do kterého nevměstnáte velký nákup a rozložité sportovní vybavení, ale zato vás potěší svou nízkou spotřebou paliva. Jeho spotřeba činí 4,9 litrů/100 kilometrů.
  • Opel Astra 1.6 CDTi ECOTEC – Hledáte vizuálně zajímavé auto, které není příliš žíznivé po benzínu? Opel Astra má atraktivní design a vystačí si se spotřebou 5 litrů na 100 km.
  • Renault Kadjar 1,5 dCi 110 – Masivnější automobily rozhodně nemusí mít i masivní spotřebu. Tomuto SUV postačí pouhých 5,1 litrů na 100 kilometrů.
  • Peugeot 308 1.5 BlueHDi – Nejste zrovna fandy velkých SUV vozů, ale nechcete se mačkat v miniaturním vozítku? Peugeot 308 1.5 BlueHDi je ideálním kompromisem mezi oběma variantami. Poskytuje dostatek prostoru, nepříliš robustní konstrukci a také nízkou spotřebu benzínu: 5,5 litrů na 100 kilometrů.
  • Seat Leon ST 2.0 TDI – Vždycky jste snili o sporťáku, ale zároveň potřebujete, aby vám auto sloužilo pro běžné každodenní aktivity (dojíždění do zaměstnání, nákupy, atd.?) V tom případě zvolte Seat Leon ST 2.0 TDI, což je pohodlné a poměrně prostorné auto, které má však sportovní prvky. Jeho spotřeba činí 5,8 litrů na 100 kilometrů.

Tip! Chcete snížit výdaje nejen na benzín, ale i povinné ručení? Rozdíl mezi nejnižší a nejvyšší cenou na trhu se průměrně pohybuje mezi 40 – 60 %. Přesvědčte se sami.

Porovnat ceny povinného ručení

Jak se měří spotřeba automobilu?

Automobilové firmy provádějí zkušební jízdy, při kterých měří spotřebu paliva. Poměrně častým nešvarem je, že občas jsou testy zkreslené (firmy se snaží nasimulovat jízdu tak, aby byla co nejúspornější, například pomocí pneumatik s nízkým valivým odporem, manipulace s brzdovými destičkami, atd.). Ne vždy testy automobilových společností odpovídají skutečné spotřebě, kterou běžný řidič má při běžné jízdě. Proto se vyplatí kromě oficiálně uváděného údaje vzít v potaz i další informace. Doporučuje se projít si internetové recenze a zjistit, jakou zkušenost mají s daným automobilem i další uživatelé.

 

  • Sdílet článek:

POJIŠTĚNÍ

Co je ŠKODA Plus?

Jak název napovídá, ŠKODA Plus je program pod hlavičkou ŠKODA AUTO. Jedná se o systém prodeje ojetých vozů zmíněné značky. Tyto vozy prošly důkladnou kontrolou a automobilová společnost se za ně zaručuje.

POJIŠTĚNÍ

Jak nastartovat auto pomocí kabelů?

Nepříjemná situace, která se může stát každému. Zapnutá světla, rádio nebo zapojený chladič na nápoje přes noc vysály energii z vaší autobaterie. Je čas na použití startovacích kabelů. Víte jak na to? Máme pro vás přehledný návod.

POJIŠTĚNÍ

Jaké příjmy budete potřebovat ke schválení hypotečního úvěru?

V třesoucí se ruce svíráte klíč, který vám právě předal usmívající se realitní makléř. Dveře se vám daří odemknout až na třetí pokus, ale konečně dostáváte své emoce pod kontrolu a vstupujete do haly. Vše září novotou a voní čerstvým dřevem, zatímco velká okna vpouští dovnitř spoustu příjemného světla. Prohlížíte si zbrusu novou kuchyň, nádhernou sedací soupravu, ložnici s královskou postelí a zářivě čistou koupelnu. Vše vypadá do puntíku tak, jak jste si představovali. Vaše nové bydlení.

Napište nám